АТАКА внесе в Народното събрание искане за одит на Информационно

...
 АТАКА внесе в Народното събрание искане за одит на Информационно
Коментари Харесай

Атака внесе искане за одит на Информационно обслужване, Караянчева не пусна Сидеров в НС

 АТАКА внесе в Народното събрание искане за одит на „ Информационно обслужване ” АД. Ако то бъде признато, Народното събрание би трябвало да разпореди на Сметната палата да извърши проверката на сдружението. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обаче  не позволи Сидеров в постройката на Народното събрание, тъй като бил " външно лице ".
В документа се показва, че одитът би трябвало да бъде осъществен в период от един месец от приемането на решението и да обгръща интервала от 1 януари 2011 година до 31 декември 2020 година в това число. След това Сметната палата да изготви и внесе в Народното събрание отчет за резултатите от одита.
 Волен Сидеров: Искаме унищожаване на мъртвите души и цялостен одит на Информационно обслужване (ВИДЕО) Волен Сидеров: Искаме унищожаване на мъртвите души и цялостен одит на Информационно обслужване (ВИДЕО)
Премахване на мъртвите души и цялостен одит на Информационно обслужване. Това изиска водачът на " Атака " Волен Сидеров по време на консулта...
От " Атака " стимулират настояването си с това, че с смяна в Изборния кодекс е несъмнено като единственото допустимо сдружение за електронна обработка на изборните резултати. Така то де факто и крайният преброител на изборните резултати.
" Същевременно налице са голям брой данни за неяснота в активността на сдружението , а също и съществени подозрения и опасения по отношение на продължаващи към този момент доста години политически назначения в състава на Съвета на шефовете ", настояват от " Атака ".
Последният състав е назначен в края на 2019 година с мандат от 5 години. Въпреки това в края на 2020 година е стартирана процедура по назначение на нови членове на Съвета на шефовете, която сега още не е завършила. Така има основана обстановка, при която управлението на „ Информационно обслужване “ АД може да бъде сменено в хода на изборния развой, което е извънредно неприятна процедура и хвърля подозрение върху активността на главния преброител на изборните резултати, настояват от партията.
би трябвало да бъде освободен сегашният Съвет на шефовете, който е от 5 индивида, без право на преназначение, да се разгласи конкурс за нов Съвет, като се усили броят на членовете от 5 на 8, с цел да може половината да бъдат самостоятелни участници.
 Волен Сидеров желае наново броене на бюлетините Волен Сидеров желае наново броене на бюлетините
" Атака " желае наново преброяване на бюлетините за кметове и общински съветници в София и оспорва валидността на протоколите на секционните...
От партията упорстват " Информационно обслужване " да има двустепенна форма на ръководство - Надзорен съвет и Управителен съвет, както изисква Законът за обществените предприятия. " Министърът на превоза господин Желязков би трябвало да разпореди основаване на Надзорен съвет от 7 самостоятелни индивида, за които да се организира конкурс ", сподели Сидеров.
Другото, което желае " Атака ", е Агенцията за обществените предприятия да изиска инспекция на настоящия Съвет на шефовете. " Даже сега тече конкурс, който тя трява да ревизира ", посочи Сидеров.
Ако това се извърши до изборите, ще има повече изясненост по какъв начин работи това акционерно сдружение, уточни Сидеров. По думите му в него има 99.5% държавно присъединяване и половин % частно присъединяване . Това са 2689 индивида, притежатели на акции, не знаем кои са те, които са на обща стойност 11 600 лв..
" Приготвил съм си едни 50 лв. и желая да си купя 50 акции, желая да стана акционер ", сподели още водачът на " Атака ".
 Народно събрание разреши на държавното управление да отсрочи преброяването на популацията Народно събрание разреши на държавното управление да отсрочи преброяването на популацията
Срокът на преброяването на популацията и жилищния фонд ще бъде изменен при потребност с решение на Министерски съвет. Това взеха решение депутатите като одобриха...
Според него при 600 000 фантома резултатите могат да се пренаредят в интерес на ръководещите. " Борисов, Симеонов и Каракачанов са на ход. Ако не придвижат предлагането, това към този момент значи задкулисие и ще си носят отговорността за това ", заключи Сидеров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР